Това съобщиха от Министерството на здравеопазването

Медицинската маска става задължителна за гърците в деня след постепенното премахване на ограничителните мерки срещу разпространението на COVID 19 в страната. Това съобщи по време на брифинг в понеделник представителят на Министерството на здравеопазването и професор по инфекциозни болести в Гърция Сотирис Циодрас.

Огромен пожар избухна край бежански лагер в Гърция

Експертите от здравното министерство предложиха задължителното използване на маска в градския транспорт и в затворени пространства, с изключение на случаите на противопоказания по медицински причини.

Маската ще бъде задължителна в магазините за хранителни стоки, фризьорски и козметични салони, както за клиентите, така и за служителите. Тя ще е със задължителен характер в болниците и в диагностичните центрове.

Гърция започна производство на защитни маски на 25 април. Плановете на производителя са количествата да достигнат до 9 милиона бройки през първия месец и удвояване на количеството още през втория месец.

НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ: Само със здравен паспорт?

Припомняме, че от 4 май Гърция започва постепенно излизане от наложената твърда карантина, според решение на гръцкото правителство.

Днес в 18.00 ч. в телевизионен ефир премиерът на страната Кириакос Мицотакис ще направи обръщение към гръцкия народ и заедно с още 6 ресорни министри ще обявят разхлабване на мерките.

Информация: Бойка Атанасова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.