Въпреки това остава на четвърто място в рейтинга на Bloomberg Billionaires Index

Състоянието на основателя на „Тесла“ и „SpaceX“ Илон Мъск е нараснало с 3,7 пъти от началото на тази година и за първи път надхвърли 100 милиарда долара, съобщават „Блумбърг” и БГНЕС.

ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ: Space X прибра двама американски астронавти

Към 27 август богатството на Мъск се оценява на 101 милиарда долара. В същото време в началото на годината, според Bloomberg Billionaires Index (BBI), то е било около 27,4 милиарда. Така от началото на годината богатството на милиардера е нараснало със 73,6 милиарда долара - 3,7 пъти. Това се дължи на покачването на цените на акциите на „Тесла“. От началото на годината капитализацията на „Тесла“ е нараснала 4,7 пъти.

Илън Мъск се изкачи още по-високо в списъка на милиардерите

В същото време Мъск остава на четвърто място в рейтинга на BBI. На първо място остава главата на „Амазон“ Джеф Безос с богатство от 202 милиарда долара, на второ - основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс, чийто капитал се оценява на 124 милиарда долара. Третото място заема от основателя на Facebook Марк Зукърбърг (115 милиарда долара). 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.