Профилактиката е същината на медицината

"От 35 години съм в авиоклиниката, не знам кога мина времето, това е цял живот, а мина като един миг. Както казват старите пилоти, влезе ли ти керосин в кръвта, е завинаги", това сподели в предаването "Пулс" по NOVA NEWS, д-р Николай Райнов.

"Нашата роля е да правим профилактични прегледи на пилотите и стюардесите, според мен профилактиката е същината  на медицината", разясни специалистът.

"Особено строги са първоначалните медицински прегледи при новите кадри, защото това е много скъпо и отговорно, няма компромиси. Особено сериозни са психопрегледите. Успяваме успешно да селектираме най-добрите", добави още гостът.

Кой е най-добрият водолаз сред хирурзите? (ВИДЕО)

Хобито на лечителя на пилотите е колекциониране на прототипи на самолети, на което се отдава със страст през свободното си време.

Най-големият солен аквариум на Балканите се намира в Александровска болница (ВИДЕО)

Най-голамата ценност за д-р Райнов са семейството и добрите приятели, с които прекарва времето си, когато не се грижи за здравето на пациентите си.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.