Среща на празника с Никол Станкулова, Николай Дойнов и Николай Василковски

"Кръстен съм на дядо ми по бащина линия, който е от Царева ливада. Той се е казвал Кольо. Аз съм първият внук във фамилията и затова ми дадоха неговото име". Това сподели водещият на Новините на NOVA Николай Дойнов в ефира на "На кафе" навръх имения си ден. 

Николай Василковски пък каза, че не е кръстен на никого. "Винаги обаче съм се гордял с името си. Ники Дойнов често ме нарича Кольо, което много ме дразни", шеговито споделя водещият на Прогнозата за времето. 

Празнуваме Никулден

Никулден е двоен празник в семейството на синоптичката Никол Станкулова. "Празнуваме аз и баща ми - кръстена съм на него. Винаги се събираме цялото семейство и похапваме шаран, въпреки че не съм голям фен на тази риба", казва още тя. 

Имениците с гордост носят имената си днес, но това оказва се не винаги е било така.

"Исках да се казвам Саймън Лебон или Дейв Гаан, но това беше през тинейджърските ми години", казва Дойнов. 

"Аз бях една от първите с това нетрадиционно име, когато бях дете. Понякога исках да имам друго име, за да не предизвиквам такъв интерес сред учителите", споделя Никол Станкулова. 

Целия разговор вижте във видеото,

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.