То се простира на площ от 152 квадратни метра

За артиста Йон Лович джинджифиловото тесто за коледни сладкиши е начин на живот. Неговото коледно село, състоящо се от 700 къщи, вече радва жителите и гостите на Манхатън.

За творбата си Лович е използвал 1820 кг сладки, около 500 кг тесто и 6000 яйчни белтъка. „Това е най-голямото коледно село в света, направено от джинджифилово тесто”, споделя той. „Тази година творбата ми не може да спечели категорията за най-многобройни постройки за Книгата на рекордите на Гинес заради недостъчния брой къщи, но мога да участвам в категорията за най-голямо коледно село по площ”.

Кадри от дрон: Откриването на коледния базар в Талин (ВИДЕО)

Коледното джинджифилово село се простира на цели 152 квадратни метра, което е с 30 квадратни метра повече от настоящия рекорд на Гинес. То е разположено на пазара „Есекс” в Манхатън, който е най-посещаваното място по празниците в Ню Йорк. Отличава се със своята детайлност и най-вече с вкусния сладникав мирис на изпечено джинджифилово тесто.

Коледното село ще може да се разгледа до 16 януари. След това всеки желаещ ще има възможност да отнесе в дома си джинджифилова къща безплатно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс