Трима души остават в болница с опасност са живота

Засилено полицейско присъствие в Казанлък след масовия бой в града. Трима души остават в болница с опасност за живота. От вчера полиция и жандармерия са разположени в две села в община Павел баня, откъдето са враждуващите фамилии. След сбиването един мъж почина, а много други бяха ранени. Пострадалата фамилия иска справедливи наказания. Сред битите има и жени, които разказват пред NOVA, че с нищо не са провокирали агресията. При специализирана акция в двете села бяха задържани 13 души.

Фани е майка на загиналия 36-годишен мъж и пострадала след побоя. Пред камерата на NOVA тя разказаха за ужаса. Майката, съпругата на жертвата и неговата дъщеря поискаха справедливост за смъртта на своя близък. Казват, че се страхуват да излязат от домовете си.

Конфликтът продължава от години, а пострадалата фамилия твърди, че нападателите им се хвалят, че имат пари и подкупват полицията. Казаха още, че другият род се препитава с кражби. 

Лопати, брадви и сопи: Масов бой с 30 души в Казанлък (ВИДЕО+СНИМКИ)

Решението е изселване на агресивната фамилия, споделя кметът на селото Мурад Моллаахмед. Утре предстои среща между полиция и кметове, на която да се обсъдят действия за спиране на агресията в района.

СЛЕД МАСОВИЯ БОЙ: Страх в казанлъшките села Тъжа и Манолово

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.