Колата е 585 конски сили

Kia EV6 е енергичен електрически автомобил. Подобно на Hyundai IONIQ 5 и обикновения EV6, версията GT ще бъде изградена върху така наречената електрическа глобална модулна платформа на Hyundai. Казват, че това е най-бързата Kia правена някога.

EV6 GT е 585 конски сили. Мигновената мощност се усеща веднага, когато настъпите газта. Колата е много стабилна в завоите. Автомобилът тежи 2,2 тона, но активната стабилизация и намаленият с 5 мм просвет гарантират, че той стои добре на пътя.

В режим GT колата ускорява от 0 до 100 км за 3,5 сек. до максимална скорост от 260 км/ч. Батерията е с капацитет от 77,4 kWh и пробег от 424 километра. Тя може да бъде заредена от 10 до 80% само за десет минути.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 13.30 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.