"Притеснени сме за нас и за семействата ни”, каза потърпевшият Ивайло Стоянов

Преди месец NOVA показа как мъж насочва пистолет към главата на съседа си, заради шумна врата. Други живущи в блока също се оплакаха от агресивния мъж. След излъчването на материала ни Христомир Пелтеков беше арестуван. Само 11 дни след задържането, той е пуснат под парична гаранция от 2000 лева. С освобождаването му от ареста са се върнали и страховете на хората в блока.

„Разбира се, че се страхуваме пак. Притеснени сме за нас и за семействата ни”, каза заплашеният с пистолет Ивайло Стоянов. Според съда „няма причини да бъде задържан”, добави той.

Христомир е таксиметров шофьор. След освобождаването си той продължава да работи, разказва домоуправителят Здравко Здравков. „Възмутени сме от случващото се. Човекът си е пуснат, настанява си се пак в същото жилище, което е общинско. Все едно нищо не е станало”, каза още той. 

СЛЕД РЕПОРТАЖ ПО NOVA: Задържаха мъжа, насочил пистолет към главата на свой съсед

„Ние живеем врата до врата с въпросния човек. Искам да изразя огромното си възмущение, че въпреки многобройните жалби към общината, човекът все още е в общинското жилище, което му е дадено при абсурдни за мен обстоятелства, защото не смятам, че той покрива критериите да получи общинско жилище”, посочи съсед.  

Защо мъжът, заплашил с пистолет свой съсед, не е бил задържан

Припомняме, че в края на юни мъжът беше задържан за 72 часа. По-късно стана ясно, че е използвал газов пистолет. Оръжието не е беше иззето от полицаите в нощта, когато се отзовават на сигнала, въпреки че са били уведомени от потърпевшите от блока, че мъжът е въоръжен. 

43-годишният мъж го е предава сам в следващите дни. Защо униформените са действали така - към този момент не е ясно. От полицията отказаха коментар с мотива, че по случая вече е образувано досъдебно производство и мъжът е привлечен под наказателна отговорност за закана за убийство.

Повече гледайте във видеото.