Задържаните близнаци остават в ареста, протестите продължават

След пореден протест жителите на Цалапица се срещнаха с ръководството на полицията в Пловдив, заради убийството на млад мъж в селото.  Срещата с полицията беше закрита за медиите. Местните хора са поискали създаване на районно управление в селото. В отговор са получили гаранции за 24-часово полицейско присъствие в следващите 2 месеца. Със заповед е забранено сигналите за Цалапица да се обработват от районното управление в Стамболийски, защото в момента там тече мащабна вътрешна проверка. Заподозреният в убийството все още се укрива, а сочените за негови помагачи - двама братя, близнаци не обжалваха мярката си за неотклонение и така остават в ареста.

Жителите на Цалапица протестираха мирно пред сградата на съда. С тях бяха и роднини на убития Димитър.  „Да има справедливост за Митко. Да има адекватни присъди. Те са си чисти съучастници. Защо след самопризнанията са ги пуснали под домашен арест?“, попита роднина на убития. „Знаем всички, че законите не се спазват реално. Има си вратички, които се ползват много умело от престъпния контингент и искаме това да спре“, посочи друг.

Майката на убития Димитър от Цалапица: Нещо се прикрива, има голям чадър

Протестът им се премести пред прокуратурата. Майката на убития младеж се срещна с ръководството на Окръжната прокуратура и получи уверение, че работят активно по случая и след събиране на нови доказателства, обвинението срещу задържаните близнаци може да бъде променено.

„След като бяха разпитани и единият от двамата близнаци – Борислав, направи самопризнания и ги заведе до мястото, където е заровен синът ми, защо бяха пуснати да се приберат вкъщи и да укриват останалите следи?“, попита  Атанаска Бакалова,  майка на убития младеж.

Хората от Цалапица настояха за максимално строго наказание както за близнаците, така и за заподозрения за убийството, за който е издадена европейска заповед за арест.

На среща в читалището на Цалапица хората отправиха въпросите си към ръководството на полицията в Пловдив и поискаха наказания за полицаите и началника на Районното управление в Стамболийски.