Сочният за извършител шампион по борба Кирил Терзиев е с обвинение за закана за убийство

Софийската районна прокуратура потвърди за NOVA, че олимпийският медалист Кирил Терзиев е с наложена мярка за неотклонение "подписка". Той е обвинен в закана за убийство на плеймейтката Светлана Гущерова.

Припомняме, че в ефира на "Здравей, България" тя разказа, че е била ударена от бившия шампион по борба пред очите на децата си. По нейни думи той счупил предните ѝ зъби и откъснал кичур от косата ѝ, дърпайки я през отворен прозорец на колата ѝ.

На кадри, с които NOVA разполага, се вижда как обвиненият се пресяга през прозореца на своя автомобил, хваща Гущерова за бретона, дърпа я и удря главата ѝ във вратата. 

„Ще ви убия! Ще ви съсипя!”: Светлана Гущерова твърди, че бивш шампион по борба я заплашвал и ударил пред децата ѝ

Сигнал за конфликта е подаден на 3 юни в полицията. Първоначално Терзиев е бил обявен за общодържавно издирване, но в сряда сам се е явил в столичното 4-о районно управление. Той е обвинен в закана за убийство заради израза: "Сега ще сляза и ще те убия". 

Иззети са записи от камери за видеонаблюдение, властите търсят и свидетели на случката. Предстои изготвянето на експертизи и провеждането на разпити. Срокът за разследване е два месеца, но може да бъде удължен.

Според източници на NOVA от разследването експертизата е установила, че има засягане на фасетите на 36-годишната жена, но няма избити зъби.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase