Някои от протестиращите си позволиха вандализъм

Над 300 души са арестувани в Съединените щати след втората нощ на протести срещу Доналд Тръмп. Най-масов беше митингът в Портланд, където се стигна до безредици. Хиляди протестиращи преминаха по улиците на Лос Анджелис, Чикаго, Остин и други градове. Те не искат Доналд Тръмп за президент. И скандираха обиди срещу милиардера. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ В САЩ

Протестите в САЩ ескалират (ВИДЕО)

В Лос-Анджелис щата Калифорния протестите бяха мирни, но бяха задържани най-много демонстранти – 185. Леко ранен е един полицай. Главната причина, че те са блокирали улиците и са печели на движението. В Оуклънд също в Калифорния са арестувани 11 души, там имаше няколко ранени полицаи.

Милиони американци към електоралната колегия: Изберете Клинтън за президент

В сряда Портланд (Орегон) бяха задържани 26 души от 300 протестиращи, които блокираха движението и си позволиха вандализъм.

Полицията трябваше да използва специални средства включително лютив газ и губени куршуми. При подобни протести в Ню Йорк бяха арестувани 20 протестиращи. Демонстрации имаше и Чикаго (щата Илинойс), Оустин (щата Тексас) и Бъркли (щата Калифорния). За броя на арестуваните в тези градове не се съобщава. 

Въпреки недоволството, политиците запазват умерен тон. Барак Обама и Доналд Тръмп заявиха, че са готови за плавно предаване на властта. А загубилият кандидат-президент, Хилъри Клинтън, призова привържениците си да дадат шанс на Тръмп.