Младият мъж направил самопризнания

Задържаха млад мъж за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград. Става дума за братовчед на детето. Младият мъж е имал ключ от жилището, в което малката Дамла живеела с майка си, съобщават от прокуратурата. 

Повдигнаха обвинения на майката на убитото дете в Момчилград

Той вече е обвинен в това, че на 17 декември умишлено е умъртвил детето, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Младият мъж дори е направил самопризнания. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

Според съдебно-медицинската експертиза момиченцето е починало от задушаване. От прокуратурата очакват резултатите и от другите назначени експертизи. 

До ареста на братовчеда се стигна след серия разпити и обиски. Във вторник бил проведен и следствен експеримент с майката на Дамла.

Намериха мъртво 7-годишно дете в дома му в Момчилград

Роднините са убедени, че случаен човек не може да е посегнал на детето. Не са сигурни обаче, че убиецът е задържаният братовчед, защото бил с тях в болницата часове след престъплението. 

За него законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Напрежение в Момчилград след убийството на дете (ВИДЕО)

А 7-годишната Далма все още не е погребана. Близките чакат майка й да бъде освободена от ареста. Засега тя остава зад решетките по обвинение, че е оставила дъщеричката си у дома без надзор.

Междувременно Община Момчилград отмени новогодишните чествания. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.