На място отиде и главният прокурор Сотир Цацаров

Със следствен експеримент разследващите се опитаха да разберат кой е убил 7-годишното дете в Момчилград. Тази вечер те заведоха на местопрестъплението майката на момиченцето.

По-рано през деня тя беше арестувана и обвинена, че е оставила детето само през нощта.

Намериха мъртво 7-годишно дете в дома му в Момчилград

Главният прокурор успокои хората в града, че не се търси психопат или сериен убиец.

Охранявана от десетина полицаи за първи път от нощта на убийството майката на Дамла се завърна в апартамента си. Жената е единствената арестувана до момента.

„На майката до момента не е повдигнато обвинение за убийство. По решение на наблюдаващия прокурор тя е обвинена по член 182 от НК, който е оставяне без надзор на дете”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Запитан дали може това обвинение да прерасне в друго, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че не е изключен и този вариант.

„Тя е майка, не вярвам да е посегнала, тя беше много мила към децата, не вярвам да е посегнала”, заяви пред NOVA Емине Юсеин - леля на убитото момиче.

СЛЕД ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО НА 7-ГОДИШНО ДЕТЕ: Психология на престъплението

Три дни след убийството близките на Дамла искат да знаят кой е посегнал на живота й.

Проверяват се всички версии. Не става дума за случайно убийство, опитаха се да успокоят властите.

„Не става въпрос за действия на лице, което не е установено и да създава заплаха за обществения ред в града”, заяви Цацаров.

Напрежение в Момчилград след убийството на дете (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Въпреки уверенията на разследващите, в Момчилград заплашват с нови протести, докато убийството не бъде разкрито.