Стефка Нейкова се прибира, за да гледа децата си

Съдът остави постоянно в ареста катаджията, заподозрян за търговия с крадени коли.

Зад решетките остава и друг член на групата. Под гаранция е освободена обвиняема за схемата жена, за да се грижи за децата си.

Разследват четирима души за престъпната схема в КАТ-Габрово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Всички бяха задържани при спецакция в Габрово в петък. Обвинени са, че наемали под наем луксозни возила в Германия, а после ги продавали у нас с пренабити номера.

Всичко започвало с наемане на луксозен автомобил в Германия от подставено лице. След това автомобилът изчезвал.

„За да оправдае липсата на колата пред германската фирма, е обявявал колата за открадната в друга страна от ЕС, най-често в Италия, от някакъв паркинг”, обясни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

„Изключително бързо се доставят в действащи за групата гаражи, където им се пренабива рамата, дори се махат цели участъци от рамата, впоследствие тези автомобили се продават на добросъвестни лица”, обясни още наблюдаващият прокурор.

Всеки в групата си имал конкретна роля, казват разследващите. Арестуваният полицай - да осигури безпрепятствено регистриране на колата.

„Факт е, че в колата му има 5 хиляди лева, че в колата му има отпечатъци на ръководителя на организираната престъпна група, факт е, че имаме доказателства как ги е получил”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Издирваният в Германия мъж намирал колите, останалите - клиентите и сделките. От обвинението обясниха, че на този етап е събрана информация за 14 коли -  кемпери за по повече от 100 000 лева.

Възможно ли е обаче схемата да е работила само с един полицай в нея?

„Има данни за конкретни лица, жени, че трябва да извършват определени действия, но това е обект на проверка”, обясни заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Обект на проверка е и защо преди арестите полицаи в Габрово саботирали разследването

„Без ръководна намеса трудно ще стане. Няма да позволим да ни саботират, да има чадър върху лица, които извършват престъпления”, заяви още Гешев.

А доказано ли е престъплението - ще реши съдът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.