Отделението по детска ортопедия и травматология се нуждае от нов рентген за прецизна диагностика

Новините на NOVA, съвместно с УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов“, започнаха кампания за набиране на средства за нов рентген за Отделението по детска ортопедия и травматология. Закупуването на модерната апаратура ще улесни поставянето на прецизна диагноза при най-малките пациенти и ще намали облъчването до минимум.

Водещата на NOVA Ани Салич застана зад каузата и показа единственото по рода си у нас отделение за спешна ортопедия, в която всяка година се оперират и лекуват над 1 500 деца от цяла България.

“Условията в отделението са изключително добри, но липсва апаратура с нужните параметри - такава, с която можем да оценим в детайли и най-малките костици. Това подобрява прецизността и скоростта на работа. В медицината няма добри резултати без добра материална база и добра апаратура“ – коментира д-р Цуцумански пред NOVA.

“В опит да се подсигури този апарат най-скоро за малките пациенти на “Пирогов“, се свързах с различни хора, които могат да помогнат. Прекрасният ни актьор Камен Донев вече преведе 2 000 лева, има и други, които искат да помогнат, но сумата никак не е малка. По думите на директора на “Пирогов“ проф. Асен Балтов подобен рентген струва 150 000 лева с ДДС, а спешната болница може да заплати половината. Останалите 75 000 ще събираме от дарители. Моят опит през годините показва, че най-бързо помагат СМС кампаниите, но не можем да организираме такава. Ето защо ще разчитаме на безкористната помощ на българите у нас и в чужбина, защото „Пирогов“ и детската ортопедия са единственото място, където се оперират детски травми и ние сме длъжни да даваме на децата си адекватна медицинска помощ“ - каза Ани Салич.

Ако желаете да помогнете, можете да го направите по банков път:

IBAN: BG08CECB97901045159907

BIC: CECBBGSF

ЦКБ АД КЛОН ЦЕНТРАЛЕН,

Титуляр: УМБАЛСМ "Н. И. ПИРОГОВ"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.