Само по NOVA тя разказа за случилото се

Възрастна жена даде 33 000 лева за разваляне на магия. 80-годишната баба е мамена в продължение на една година. Само по NOVA тя разказа за случилото се.

„Магия, мъртвешка магия, правена ми е магия и ми е хвърлена мъртвешка вода. И аз се подлъгах и им повярвах", разказа жената. Страховете на пенсионерката се превърнали в златна мина за измамниците. Те започнали да й искат пари, за да развалят магията.

„Всеки път, като идваха, им давах толкова, колкото имам. 100, 50, 20 зависи колко имах и те все искаха повече и повече", каза още тя.

“Ало“ измамници превърнаха възрастна жена в свой куриер

Казвали й, че били божи хора от манастир. За да са сигурни, че няма да каже на никого, я завели в близък до Монтана манастир.

„Заведоха ме в манастира да се закълна, че ако кажа на някого, може да се случи нещо и най-лошото на децата ми", допълни бабата.

Жената им давала в продължение на година почти цялата си пенсия, два пъти теглила кредит, продала и всичката си земя. 

„Някъде към 30 000 лева, може и повече да са. Искаха ми и три месеца по 1000 лева, за да платят лихвите, да освободят земята и да ми я върнат, а те все са ме лъгали", споделя още жената.

Полицията е задържала мъж и жена, съпричастни към извършената измама, докато чакали бабата да им даде поредната сума пари. Възрастната жена съветва хората да не се лъжат по такива измамници и да се пазят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.