Това реши специализираният съд

Съпругата на Васил Божков - Елена Динева, остава на свобода под гаранция от 1,5 милиона лева, реши Специализираният съд.

Според магистратите няма опасност тя да се укрие, но има фирми, които могат да осигурят огромната гаранция. Самата тя обяви, че ще обжалва сумата. Елена Динева влезе в залата с белезници на ръцете. Камери не бяха допуснати по искане на обвиняемата.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според прокуратурата има данни, че Динева е участвала в организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. От обвинението посочиха, че тя е била съдружник в дружествата, които са организирали хазартни игри и пряко се е ползвала от неправомерно генерираните средства.

Пред съда Динева заяви, че не е познавала нито един член от Комисията по хазарта.

Повдигнаха нови обвинения срещу Васил Божков

„Няма фондация, която да се занимава с хазарт. От материалите не видях да я споменават. Тя участва в Управителния съвет. Там участват и други хора. И те ли са участници в организирана престъпна група?”, попита Трендафил Трендафилов, адвокат на Елена Динева.

Същевременно главният прокурор коментира ситуацията с открития документ за криминална регистрация при обиски в офиси на бизнесмена.

Гешев: Божков си е пазил бланката за криминална регистрация като трофей

„Това е оригинален документ за криминална регистрация преди 1978 година. Защо сега се открива? Защото сега съм главен прокурор и защото сега има политическа воля. Това не е справка, а е бланка. Тя показва, че едно лице е осъдено два пъти. След това този документ се е прибрал като спомен и артефакт. В един момент той е почувствал, че е по-силен от държавата и си е оставило трофей”, коментира главният прокурор Иван Гешев.

Документите за екстрадицията на Божков са преведени и предадени в Обединените Арабски емирства.