Всички контактни лица ще трябва да преминат през серия от изследвания

Между 500 и 600 играчи, официални лица и помощен персонал на Откритото първенство на Австралия ще бъдат поставени под изолация, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Причината е, че 26-годишен служител на хотел в Мелбърн, в който са настанени участниците, е дал положителна проба за коронавирус. Властите в Австралия смятат, че става въпрос за британския щам на вируса.

Пиронкова показа достойна игра, но отстъпи пред Серина Уилямс

Новата карантина сериозно ще обърка плановете на шестте подгряващи турнира, които се провеждат в комплекса "Мелбърн Парк", заяви премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс.

Всички контактни лица ще трябва да преминат през нова серия от изследвания и ще могат да се завърнат на корта при отрицателна проба.

На този етап обаче програмата на Откритото първенство на Австралия остава без промяна. Първият за годината турнир от "Големия шлем" стартира в понеделник.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР