Те се срещнаха в двубой от третия кръг на турнира в Мелбърн

Цветана Пиронкова загуби двубоя си срещу Серина Уилямс от третия кръг на турнира в Мелбърн, който предшества турнира от Големия шлем - Аустрелиън Оупън с 1:6, 4:6. В първия сет Уилямс спечели с 6:1 за 28 минути с три пробива в найна полза. Във втория успехът дойде с 6:4 с пробив в десетия гейм, пише gong.bg.

Преди този мач пловдивчанката надигра Дона Векич във втория кръг и Людмила Самсонова - в първия. Българката премина и през квалификациите за Australian Open и от началото на 2021 г. записа пет поредни победи.


ПЪРВИ СЕТ

В първия гейм на първия сет Пиронкова стартира със сервис, поведе с 30:0, но загуби. Във втория американката поведе с 30:0, но Пиронкова изравни до 30:30. Серина обаче взе подаването си и поведе с 2:0. Третият гейм беше спечелен от българката, която намали изоставането си до 1:2. И в четвъртия гейм, който беше при сервис на Уилямс, не се стигна до изненада и резултатът набъбна до 3:1 в нейна полза. Последва втори пробив от страна на Уилямс и тя поведе с 4:1.

С перфектно пласирани сервиси и отлична игра от форхенд американката продължи да доминира в мача и взе поредното си подаване като направи резултата 5:1. Последва и нов пробив, за да затвори сета с 6:1 за 28 минути игра.

ВТОРИ СЕТ

Във втория сет Уилямс стартира с успех при сервис от нейна страна, но Пиронкова съумя да събере играта си и във втория гейм се противопостави сериозно на съперничката си. И двете искаха да вземат успеха, но след две предимства Пиронкова изравни до 1:1. 

В третия гейм след 30:30, но след две поредни точки Уилямс поведе с 2:1. Цветана Пиронкова демонстрира класа в четвъртия гейм и направи няколко отлични разигравания, а с перфектно организирана атака и след къса топка съумя да поведе с 30:15. Последва обаче и ново равенство - 30:30. След това имаше точка за пробив от страна на Уилямс, но Цвети изравни - 40:40, а след това и си взе подаването, за да изравни до 2:2.

В петия гейм Пиронкова поведе с 30:15, но загуби, след като Уилямс не позволи да бъде пробита и поведе с 3:2. Пиронкова също взе подаването си и резултатът стана 3:3. В седмия гейм Уилямс не позволи на българската да вземе и точка, затваряйки частта с ас и поведе с 4:3.

Българката обаче отново изравни до 4:4, но Серина продължи с добрия си сервис и взе следващия гейм с лекота, за да поведе с 5:4. В десетия гейм Уилямс имаше 3 мачбола, но Пиронкова се събра и изравни до 40:40. Уилямс направи първия си пробив в този втори сет, така спечели с 6:4, а с това и мача.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.