Всичко е заснето единствено със задържане на въздух под водата

Днес в Деня на земята е премиерата на най-новия филм на режисьора на „Аватар“ Джеймс Камерън. Продукцията носи името „Тайните на китовете“ и разкрива интересни факти за най-големите бозайници. 

Документалната поредица носи името  „Тайните на китовете“,  и е от 4 серии, в които зрителите ще разберат малко известни факти за гигантските бозайници. 

"Мисля, че е важно за нас да обичаме и уважаваме тези животни, защото само така ще можем да ги защитим. Във филма разказваме за начина им на живот ,емоциите и любовта помежду им, приятелството… Заснехме всичко след задълбочени изследвания. Трябваше да научим къде и кога ще се появят китовете, за да успеем да ги  уловим.. Изискваше се огромно търпение, часове неуморна работа и голям екип", споделя Камерън.    

Спасиха заседнал кит в Доминиканската република (ВИДЕО)

Единствените хора, които се показват по време на филма са подводните фотографи и оператори, които заснемат китовете в различни места по света.  

Реализацията на поредицата отнема 3  години, а за да не бъдат притеснявани животните, екипът не е използвал кислородни бутилки. Така всичко е снимано единствено със задържане на въздух под водата. Филмът е озвучен от актрисата Сигорни Уивър.

"Знаете ли, китовете са толкова интелигентни … нямате представа как реагираха, усещаха музиката , комуникираха с нас. Беше толкова необикновено.   Дори нямах представа,че е така и се радвам ,че успяхме да го покажем на света. Това променя отношенията ни с океана, дава увереност ,че в дълбоките води  се крие необикновен живот“, разкава тя.    

Джеймс Камерън избира премиерата на филма му да бъде днес в Деня на Земята.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.