Тази година групата отбелязва 60-годишен юбилей

Британската Кралска поща пусна специална колекция от марки, посветена на рок групата "Ролинг Стоунс", която тази година отбелязва 60-годишен юбилей. Комплектът от 12 марки е "почит към една от най-дълголетните рок групи на всички времена", обявиха от институцията.

Осем марки са със снимки на вокалиста Мик Джагър, на китаристите Кийт Ричардс и Рони Ууд и на покойния барабанист Чарли Уотс от различни концерти по света: от лондонския Хайд парк през юли 1969 г. до този в Ню Джърси през август 2019 г. Тримата членове на групата лично са одобрили изображенията.

Роботи имитират танците на Мик Джагър (ВИДЕО)

Другите четири марки включват две снимки на "Ролинг Стоунс" в пълен състав и две - на плакати от техните глобални турнета. Барабанистът Уотс почина миналата година на 80-годишна възраст.

Групата "Ролинг Стоунс" е създадена през 1962 г. и е сред най-успешните и дълголетни рок банди. Продадените й записа са повече от 240 милиона по целия свят. Освен това е спечелила множество награди, сред които и три "Грами". "Ролинг Стоунс" е четвъртата музикална банда, почетена с колекция от марки. Британската Кралска поща пусна такива и в чест на "Бийтълс" през 2007 г., на "Пинк флойд" през 2017 г. и на "Куин" през 2020 г.

Колекцията от марки с ликовете на Джагър, Ричардс, Ууд и Уотс ще бъде пусната в продажба на 20 януари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.