За малко повече от месец щети са нанесени на 14 коли

Серия от посегателства срещу електрически автомобили в София. Само за месец такива коли са били изпочупени в няколко квартала в столицата.

По случая вече има и задържан. Той е заподозрян в това, че е изпочупил стъклата на 14 превозни средства. В два от случаите били откраднати и ключовете на колите. От фирмата собственик не знаят дали заподозреният е бил техен клиент.

„В периода между 13 май и 22 юни тази година бяха увредени няколко автомобила на компанията. Служителите от мобилния екип, които са били изпратени на мястото, са установили счупвания на прозорците, увреждания по страничните им рамки. Нямаме информация дали е стреляно, или е удряно с камък”, обясни юристът на потърпевшата компания Любен Гудев.

ВНИМАНИЕ: ВАНДАЛИ! Серия от кражби във Видин

Засега мотивите на извършителя остават неясни. А заподозреният бива освободен 24 часа след задържането му.

От компанията признават, че стойността на щетите не е малка. „Това са не само разходи по възстановяване на автомобила. Това са разходи по охраняеми паркинги, докато колата бъде възстановена. Докато тя е в сервиз, компанията е в невъзможност да я използва по предназначение, заради което също търпи загуби”, обясни Гудев. И добави, че през 2019 г. техни коли отново са били обект на серия вандалски прояви.

Вандали нанесоха сериозни щети на гробищата в Пловдив

„Стъклата бяха счупени, отново със същия почерк, като пак на някои от автомобилите бяха отнети контактните ключове. Заявили сме всичко към полицията и прокуратурата, но към настоящия момент нямаме информация за някакво положително развитие и търсене на отговорност от конкретни лица”, каза още юристът на компанията.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.