Телевизията почете своите най-големи звезди в Лос Анджелис с гала церемония

Семейната бизнес драма на HBO "Наследство" спечели „Еми” за най-добър драматичен сериал, завършвайки звездната гала в Холивуд в чест на най-добрите телевизионни сериали. Другите номинирани бяха "По-добре се обадете на Сол", "Еуфория", "Озарк", "Раздяла", "Игра на калмари", "Странни неща" и "Жълти жилетки".

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Тед Ласо" грабна „Еми” за изключителен комедиен сериал на церемония по награждаването на звезди в Лос Анджелис в понеделник. Това беше втората победа в категорията за хита на Apple TV+, воден от Джейсън Судейкис. Той победи конкуренцията на „Abbott Elementary“, „Barry“, „Curb Your Enthusiasm“, „Hacks“, „The Marvelous Mrs. Maisel“, „Only Murders in the Building“ и „What We Do in the Shadows“.

Обявиха номинациите за наградите „Еми“ (ВИДЕО)

"Белият лотос", сатира за богатството и лицемерието, чието действие се развива в луксозен хавайски курорт, спечели „Еми” за най-добър лимитиран сериал.

"Lotus" победи "Dopesick", поглед към кризата с опиоидите в САЩ; "The Dropout" за измамата на Theranos; „Пам и Томи“, за скандална секс лента на знаменитост; и "Изобретяването на Анна", вдъхновен от руски измамник, който е изпързалял висшия Ню Йорк.

Ли Джънг-дже спечели "Еми" за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си в южнокорейския хит "Игра на калмари", като стана първият човек, който взе най-голямата награда за изпълнение, което не е на английски език.

Зендая спечели „Еми” за най-добра актриса в драма за превъплъщението си в Рю в "Euphoria", изпепеляващият поглед на HBO към живота в гимназията. Това беше втората награда „Еми” за Зендая, която надмина Джоди Комър и Сандра О („Убивайки Ийв“), Лора Лини („Озарк“), Мелани Лински („Жълтите жилетки“) и Рийз Уидърспуун („Сутрешното шоу“).

Актьорът Боб Оденкърк получи звезда на "Алеята на славата"

С гала церемонията в Лос Анджелис телевизията почете своите най-големи звезди. Водещият Кенан Томпсън откри вечерта с танц на музикален микс от теми от хитови телевизионни продукции, включително „Приятели“ и „Игра на тронове“. След това в шоуто се включи легендата Опра Уинфри, която похвали „най-успешната медия в света - телевизията”.

Церемонията в понеделник отбеляза връщането към нормалното, след като кризата с COVID-19 принуди продуцентите да проявят творчество с дистанционни издания през 2020 г. и 2021 г. Шоуто в Лос Анджелис е и първата голяма холивудска церемония по връчването на награди след тазгодишните „Оскари”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.