Това научи NOVA

Актрисата Виолета Донева е била убита. Тя е била намерена мъртва в дома ѝ. Това се е случило преди дни, но стана публично ясно едва днес. Със случая се заеха МВР и прокуратурата, след като по тялото на 81-годишната жена са открити следи от насилие.

Донева е намерена мъртва в дома си в столичния квартал „Изток”. Сигналът до 112 е подаден в събота от нейни съседи. Те забелязали, че от няколко дни не е излизала от вкъщи.

„Два дни нямаше никакъв контакт с нея. Всички се чудеха какво се случва. Дори лампите светеха през този период, в който не знаехме къде е и какво става с нея. Всички се притесниха. Повикаха и сина ѝ”, обясни момче, пожелало анонимност.

След като разбиват вратата на жилището, по непотвърдена информация, униформените намират актрисата с прободни рани по тялото. „Само знам, че е била убита. Навсякъде по етажите имаше полиция, криминолози и нямаше никой, който да даде информация”, добави момчето. „Даже следователят ни питаше за подробности”, уточни съседът на актрисата Стефан Цветков.

Актрисата Виолета Донева е открита мъртва в дома си

От Софийската градска прокуратура обясниха, че по случая е образувано досъдебно производство но, все още няма задържан. По информация на NOVA полицията проверява дали актрисата не е убита от нейна роднина, за която има данни, че е с психични проблеми.

Синът ѝ отказа коментар, докато не приключи разследването. „В момента се води разследване, съответно още няма нито установен извършител, нито издадена присъда”, посочи синът на актрисата Ивайло Стайков.

Донева работи дълги години във Военния театър. За кратко е директор на театър „Възраждане”. До последно живеела с втория си съпруг – баскетболистът Атанас Грънчаров, който починал наскоро.

„Живееха си щастливо. След като излезе в пенсия и си тръгна от театъра, не поддържаше контакт с никого. Преди една-две години се опитахме да я намерим по повод годишнина на театър „Българска армия”, но без успех”, коментира директорът на театър „Възраждане” Роберт Янакиев.

Родената през 1943 г. звезда на театъра от години не се изявяваше на сцената. Тя бе обявена за "Заслужил артист" през 1974 г. и бе носителка на орден "Кирил и Методий" II степен. Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.