Проверките се извършват в цялата страна

Пореден ден МВР е на крак заради акция „Купен вот”. В страната започнаха специализирани полицейски операции срещу търговията с гласове и битовата престъпност.

Още рано сутринта полицията влезе в Бяла Слатина. Белезниците щракнаха на ръцете на двама души за притежание на наркотици. Освен за дрога, униформените проверяваха и дали се купуват гласове. От частен дом в село Враняк беше иззета незаконна пушка. В село Търнак пък са установени извършителите на домова кражба. За срок до 24 часа в РУ-Бяла Слатина са задържани двама души. 


27 лица са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Служителите от участък „Победа” при Първо Районно управление - Бургас са задържали три лица - две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия. Служителите от Четвърто Районно управление - Бургас са задържали четирима - трима от тях, съпричастни към притежаване на наркотични вещества  (метамфетамин и марихуана) и един  - обявен за издирване за повдигане на обвинение.

Проверени са 877 МПС и 1314 лица, като са установени 16 лица, обявени за издирване. Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места. В проверките се включиха служители на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.


На територията на област Добрич с особено внимание бяха населените места с така наречените "рискови секции". В акцията участваха 115 полицаи и 20 служители на Главна дирекция „Жандармерия“.

Задържани са 10 лица, като едно от тях е обявено за общодържавно издирване, проверени са други 381 души, както и 25 лица от криминалния контингент. Проверени са заложни къщи, автоморги, 11 магазина, 22 кафенета и барове. Съставени са 2 бързи и 3 досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества, за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, и за кражби. Съставени са 5 акта и 26 фиша.

Полицейска операция имаше и в Севлиево. Жандармерия блокира един от кварталите на града. Хората там бяха изненадани от акцията „Купен вот”, но не се притесняваха открито да говорят за търговията на гласове. Проверявани бяха автомобили, но и каруци.

Акцията доведе и до един задържан в Габрово за серия кражби.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.