Вижте кои звезди ще озвучат главните герои

„Шрек” се завръща на голям екран след 16 години. Сюжетът на новия филм за зеленото чудовище с добро сърце все още не е разкрит, но вече е потвърдено, че Майк Майърс, Еди Мърфи и Камерън Диас ще бъдат част от каста, който ще озвучи лентата.

Майърс отново ще влезе в ролята на Шрек, Мърфи ще бъде гласът на Магаре, а Диас - съпругата на зеленото симпатично чудовище - принцеса Фиона.

„Не твърде далеч, „Шрек 5” излиза по кината на 1 юли 2026 г. с Майк Майърс, Еди Мърфи и Камерън Диас”, съобщиха от DreamWorks Animation в Х.

Първият „Шрек” е от 2001 г.  Той взе и първия „Оскар” за най-добър анимационен филм. Лентата спечели 487 милиона долара в световен мащаб в боксофиса. „Шрек 2” излезе през 2004 г., „Шрек 3” през 2007 г., а „Шрек завинаги” през 2010 г.

След 28 години: Шега на "Семейство Симпсън" за "Сайпърс Хил" ще стане реалност (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Шрек 5” всъщност ще бъде седмият филм от по-широкия франчайз, след като героят на Антонио Бандерас получи два отделни филма – „Котаракът в чизми” и „Котаракът в чизми: Последното желание”. Все още не е известно дали Бандерас ще се върне за „Шрек 5”.

Снимка: Getty Images

СВЕТЪТ НА ШРЕК: Създадоха къща за гости - прототип на блатото от филма

Мърфи намекна в интервю за Collider миналия месец, че неговия герой Магаре също може да получи свой собствен спиноф филм. Той посочи още, че работата по „Шрек 5” е започнала преди месеци.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!