Събитието съвпада със старта на петото издание на най-голямата социално отговорна инициативата на Нова Броудкастинг Груп

Специално събитие за Международния ден на детето организират проект “Маргаритка“ и инициативата “Приказки без край“ заедно с Героите на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Традиционно NOVA ще отбележи 1 юни и със специална програма в ефира си и водещи деца, които ще седнат до любимите лица на телевизията.

На 1 юни в парк “Гео Милев“ в София деца, родители и социални предприемачи ще се съберат заедно за един вълшебен и усмихнат празник за малки и големи. Целодневното събитие стартира в 10.30 ч. и ще завърши с голям концерт в 19.00 ч. със звездите на “Маргаритка“ - Вики от Мастило, Мая Бежанска, вокална група "Шоколадче“, в компанията на перкусионен ансамбъл "Тупан" към музикално училище "Любомир Пипков" и още много любими гласове. Караоке, танци до забрава, рисуване, подаръци, спорт и много забавления само част от изненадите на празника.

Героите на ПРОМЯНАТА – социалните предприемачи, част от инициативата, която подобрява живота на децата на България, ще имат специално участие в събитието.

Ще спортуваме забавно с ParaKids (победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017), които работят с деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло и осигуряват тренировки по плуване и лечебна гимнастика.

Ще видим как се прави вулкан с другият победител от инициативата през 2016/2017 г. Географ БГ - тяхната мисия е да популяризират науката сред децата и младежите в България и да им дадат възможност да се запознаят с нейните чудеса.

Социалната чайна (ПРОМЯНАТА 2014/2015) ще научи децата как да приготвят вълшебна лимонада. Чайната предлага обучение и заетост на младежи от институции, както и работа в сферата на услугите.

Победителите от тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА “Оле Мале” ще представят декорации, шалове, шапки, чанти и бижута, направени от майките в онлайн платформата, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

Фондация “Сингъл Степ“ (ПРОМЯНАТА 2017/2018), чиято мисия е да подпомогне младежи от ЛГБТИ (“лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност и онлайн платформата Loveguide (ПРОМЯНАТА 2014/2015), която се стреми да компенсира липсата на сексуално образование в българските училища, също ще присъстват с информационни щандове на събитието.

Вълшебен и усмихнат ден на детето с “Маргаритка“, “Приказки без край“ и Героите на ПРОМЯНАТА очаква всички гости на парка “Гео Милев“ на 1 юни от 10.30 ч. 

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 36 000 деца и младежи от цялата страна.