Демонстрацията беше организирана на фона на поредната общонационална стачка в страната. Общественият транспорт е блокиран. Не се движат фериботите. Отменени са граждански полети. В болниците обслужват само спешни случаи.

Социално напрежение в Гърция. Полицията в Атина разпръсна със сълзотворен газ и звукови гранати протест на младежи от ултра-леви организации. Ранени са демонстранти и двама служители на реда. Десетки анархисти са арестувани.

Демонстрацията беше организирана на фона на поредната общонационална стачка в страната. Общественият транспорт е блокиран. Не се движат фериботите. Отменени са  граждански полети. В болниците обслужват само спешни случаи.

Поредната стачка в Гърция беше обявена в знак на протест срещу изискванията на Европейския съюз и Международния валутен фонд за строга финансова дисциплина при държавните финанси на южната ни съседка. Това беше условие, за да може Гърция да получи спасителен заем в размер на 110 милиарда  евро.

Гърците демонстрират срещу исканото от кредиторите ново затягане на коланите и настояват правителството да не предприема повече мерки за икономии.  Протестът започна с митинг, който прерасна в шествие до сградата на гръцкия парламент. В него участваха близо сто хиляди души.

Анархисти и привърженици на ултра-леви групи използваха трудовия протест и нападнаха с камъни полицаите, които го охраняваха. Те ги разпръснаха със сълзотворен газ.

Поради стачката днес в Гърция е блокиран общественият транспорт и дейността в редица други бюджетни сектори