Обвинява Петър Стойчев в документна измама

Студентка подаде жалба в прокуратурата срещу спортния министър от служебния кабинет Петър Стойчев. Жалбата е за документна измама и е заведена преди месец, стана ясно на пресконференция, предаде БГНЕС.

 

Лидия Иванова е състезател по плуване на „Левски”. Поинтересувала се какви са приходите в клуба по плуване, тъй като не получава никаква финансова подкрепа и сама си плащала разходите по състезанията. След като не получила отговор, потърсила информация чрез съда и отчета за финансовото състояние. Натъкнала се на протокол от общо събрание на 10 февруари, в който нейният подпис бил фалшифициран.

 

На събранието Петър Стойчев е избран за председател, а неговият треньор Красимир Туманов за зам.-председател. Лидия дори не знаела, че събрание се е провело, но в същото време сред присъстващите били записани роднини на някои членове на плувния клуб.

 

В брифинга участваха още треньорът на Лидия Адриана Прокопиева, заместник-председателят на СК „Левски” Стоян Стоянов, създателката на клуб „Илиана” и председател на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и председателят на клуба по кану-каяк „Левски” Ваня Гешева.

 

Състезателката се оплака още, че Красимир Туманов я предупредил да спре да се рови, за да не разбере Петър Стойчев – щяло „да стане страшно”. Получавала и анонимни заплахи, за които подала оплакване в полицията.