Червените се отказаха от Европа, искат лиценза на Нефтохимик. Бургазлии не са съгласни

Огромен хаос се създаде около бъдещето на футболния ЦСКА днес. Червените излязоха със съобщение, че Христо Стоичков става собственик и президент на клуба, а Гриша Ганчев ще бъде основен спонсор. Армейците също така смятат да вземат лиценза на новака в А група Нефтохимик и да прекръстят клуба на ЦСКА 1923.

По този начин ЦСКА няма да се състезава в евротурнирите идния сезон. На мястото на столичани ще играе Ботев Пловдив, който завърши четвърти миналата година.

От Нефтохимик обаче излязоха с официално съобщение, че няма да продадат лиценза си на ЦСКА. "Нефтохимик няма да дава лиценза си на ЦСКА", каза членът на управителния съвет на клуба Николай Тодоров. Той цитира цитира собственикът на Нефтохимик Николай Филипов.

Тодоров отрече възможността ЦСКА да заеме мястото на Нефтохимик, след като бе на среща в Община Бургас с кмета на града Димитър Николов във връзка с финансирането и участието на Нефтохимик в А група.

След това в медийното пространство се появи информация, че треньор на ЦСКА от следващия сезон няма да е Стоичков, който ще остане само като президент. На неговото място ще е Любослав Пенев, който в момента е национален селекционер.

Пенев щял да съвместява двете длъжности. Той работи в ЦСКА преди време, а също така бе начело и на Литекс при Гриша Ганчев. Все още обаче не е ясно какво точно ще се случи.