На фотосите той излиза от лодка с вдигнати ръце и кръв по лицето

Американската полиция разпространи снимки от залавянето на Джохар Царнаев, обвинен като един от извършителите на атентата по време на Бостънския маратон. Сержантът, заснел фотосите, коментира, че именно тези снимки показват истинското лице на терориста.

 

Реакцията на Шон Мърфи дойде на фона на продължаващата полемика относно корицата на новия брой на авторитетното музикално издание „Ролинг Стоун”, на която беше публикувана снимка на Джохар Царнаев от профила му в Туитър. Тази корица предизвика остри реакции, като основните обвинения срещу списанието бяха, че 19-годишният етнически чеченец е представен като рок звезда.

 

Само дни след появата на противоречивия брой на „Ролинг Стоун” на пазара, полицията разпространи снимки от залавянето на Царнаев след няколкочасово преследване по улиците на Бостън.

 

На фотосите той излиза от лодка с вдигнати ръце и кръв по лицето. Прави впечатление, че на главата му постоянно стои червена точка – маркера от снайпер, насочен срещу него.

 

Джохар Царнаев и по-големият му брат, 26-годишният Тамерлан, са смятани за извършителите на атентата в Бостън през април по време на местния маратон, при който бяха убити трима и ранени 264 души. Тамерлан загина в престрелка с полицията, в която беше убит и един служител на реда, а Джохар беше заловен няколко часа по-късно. Той пледира невинен пред съда, но може да бъде осъден на смърт.