Състезанието ще се проведе в неделя след 3:00 часа

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се класира за полуфинал на 100 метра при жените в Рио, след като завърши 3-а в своята 8-а серия. Това обаче беше напълно достатъчно, за да заеме едно от третите места, които я пращат напред в 24-те за полуфинала, информира БТА, цитирана от gong.bg.

По темата

Времето на Ивет е 11.35, като тя остана в серията си след Инглиш Гарднър (САЩ) с 11.09 и Карина Хорнв от Южна Африка с 11.32. Лалова стартира добре, но не успя да развие бягането си във втората половина от дистанцията, където обикновено е нейната сила.

Все пак в най-силната 8-а серия от предварителните пресявания резултатът й беше достатъчно добър, за да продължи напред.

Полуфиналите в тази дисциплина са в нощта на събота срещу неделя от 3.00 часа българско време, а час и половина по-късно е финалът на най-атрактивната дисциплина.

Ивет ще се състезава и на 200 метра в Рио де Жанейро.

Според публикуваните стартови листа европейската ни вицешампионка в дисциплината от тази година ще бъде в компанията на най-бързата през сезона Илейн Томпсън от Ямайка. През 2016 г. представителката на карибската страна има 10.70 секунди. През тази година Ивет Лалова има личен резултат от 11.11 секунди.

Съгласно квалификационния регламент първите две (2) по място от трите полуфинала плюс следващите две с най-добри времена от всички състезателки във втория кръг на 100 метра, ще попаднат във бягането за олимпийските медали. Финалът на 100 метра за жени също е тази нощ в 04:37 ч., българско време.