Това се случва в столичния квартал "Дружба"

Отвързани коне се разхождат свободно из детските площадки в столичния квартал „Дружба”. Животните всеки ден правят компания на майките в градинките, а те се притесняват, че децата им могат да пострадат.

Принц Филип подкара сам карета (СНИМКИ)

На паша сред панелните блокове и новите кооперации - гледката може да се стори екзотична на много от нас. За други обаче тя не е никак необичайна, а някои от конете са стари познайници на хората, които живеят в столичния квартал "Дружба". Често излизат извън пределите на поляната и стигат чак до жилищните блокове и детските площадки.

Създанията, които живеят с векове (ВИДЕО)

Жителите на квартала казват, че конете всеки ден ги навестяват. Докато малките играят, а големите почиват на детските площадки, животните, необезпокоявани, взимат своята дажба.

Макар да се движат свободно из кварталните улици, конете си имат стопани. Отговорност би трябвало да се търси от ромите, които живеят в близкото гето. Според самите тях кучетата са много по-опасни от конете.

От кметството знаят за проблема, но прехвърлят топката към Агенцията по храните. В закона за ветеринарномедицинската дейност обаче е записано, че общината трябва да вземе мерки за недопускането на свободно движение по улиците на населени места. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.