Даниела Тренчева представя показанията на Симеон Стоев, подсъдим за незаконно притежание на оръжие

В края на юли Пловдив настръхна от брутален показен разстрел посред бял ден. Открит беше трупът на бизнесмена Данаил Божилов. Липсата на оръжието, липсата на свидетели и на заплахи преди смъртта заведоха на местопрестъплението дори и висши служители на МВР.  В крайна сметка мистерията бе разплетена от загадъчната фигура на случайно преминаващ човек, който стреля добре, крие се добре и никога не е лежал в затвора. 

В “Ничия земя” Даниела Тренчева представя показанията на един от първите, озовали се на алеята на смъртта, който сега е подсъдим. Симеон Стоев е бивш военен, настоящ пенсионер и подсъдим за незаконно притежание на оръжие. В момента е под домашен арест. Живее с дъщеря си и двете си кучета. И има невзети заплати от бивша месторабота, където бил охранител... 

“На ничия земя разходките с откраднат пистолет са нещо възможно. Друг въпрос е дали и кой тълкува като кражба нещо, взето от вече мъртъв човек. На ничия земя взимането на оръжие с мисълта връщането му да послужи като разменна монета за неизплатени заплати си е логична мисъл. Не само защото живите са си живи, а мъртвите - мъртви, а защото живите са докарани до мъртвешки глад, мъждукат без лекарства и търсят справедливост. И заявяват – справедливост или смърт”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си