Разболява ли ни времето?

Бум на инфаркти и инсулти заради рязката температурна промяна през последните дни. Това отчитат от столичната Спешна помощ.

Държавният здравен инспектор: Българите не се грижат за здравето си

Два дни рязко падане на температури. 1294 са сигналите, на които спешните медици се отзовават. Те отчитат бум на сърдечно съдовите заболявания, инсултите и инфарктите.

За последните 48 часа инфарктите са 12, а инсултите - 40. За същия период на 2017 г. инфарктите са били същият брой, а инсултите със седем по-малко. 

Създадоха ваксина срещу инфаркт

За своята вече четвърт век лекарска практика д-р Даниела Николова очертава стряскаща тенденция. 

„Напоследък аз мога да кажа, че се наблюдава едно сравнително подмладяване на тези заболявания. Само за миналата нощ имах 37-годишен пациент, който беше направил остър инфаркт и единственото при него беше стресът и явно напрежението”, обясни д-р Николова.  

ОПАСНА ТЕНДЕНЦИЯ: Всеки четвърти българин е със сърдечносъдов проблем

От "Пирогов" не отчитат ръст в случаите на пациенти със сърдечно съдови заболявания. За последното денонощие там са приети трима мъже с инфаркти. 

Кои храни ни разболяват? (ВИДЕО)

За да се предпазим от инфаркти и инсулти при рязка промяна на времето, лекарите съветват хронично болните редовно да взимат лекарствата си, да информират лекуващите си лекари за всякаква промяна. И още - повече спорт, по-малко напрежение, разнообразна храна и време за почивка. Особено през уикенда, когато местим стрелките с час напред.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.