22-ма от членовете са с повдигнати обвинения

Съд в САЩ предяви обвинения в рекет и убийства на 22-ма членове на бандата „MS-13” за поредица от брутални убийства в Лос Анджелис, съобщават „USA Today” и БГНЕС.

Американският президент Доналд Тръмп, говорейки за проблема с престъпността сред нелегалните мигранти, постоянно се позовава на престъпленията на латиноамериканската престъпна група „MS-13” като една от основните заплахи за американското общество.

Според разследването заподозрените, които са били задържани миналия уикенд, са сред най-жестоките убийци на групата, тероризираща града. Обвинението е построено върху седем престъпления, в които заподозрените са отвлекли жертвите си и са ги убили, използвайки бейзболни бухалки или хладно оръжие.

ИЗЧЕЗНАЛИ БЪЛГАРКИ: Полицията в Чикаго издирва две ученички

В един от случаите нападателите са отвлекли член на конкурентна банда, само защото е изтрил графити с името на бандата „MS-13”. Жертвата е била посечена с мачете. Тялото е било разчленено, а сърцето изтръгнато от гърдите, след което останките са били захвърлени в каньон край града.

В Мексико арестуваха мъж, замесен в отвличането на 43-ма студенти

Асистентът за връзка на ФБР в Лос Анджелис, Пол Делакорт, нарече престъплението "убийство със средновековна жестокост". "Не сме срещали такова ниво на жестокост, свързано дори с „MS-13” в Южна Калифорния", каза той пред журналисти.

От 22-ма задържани 19 са нелегално в САЩ. Всички, освен двама, все още не са навършили 24 години.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.