Ще се окаже ли заподозреният несправедливо обвинен?

Обрат в разследването на убийството в парка в столичния квартал „Бояна”. През лятото на миналата година там беше убита жена, докато си почивала на пейка. Обвинен в престъплението беше мъжът, с когото жертвата Евгения Трайкова живеела на семейни начала. Той прекара седем месеца в ареста. На мястото на убийството обаче разследващите открили ДНК на друг човек, който засега се издирва. 

Екип на NOVA следи операцията по преместването на пламналия ферибот (ВИДЕО+ СНИМКИ)  

На 13 юли 2021 г., 63-годишната Евгения е намерена убита на пейка в парка. Смъртта й настъпва след удар с камък в слепоочието, показват експертизите. Първоначалната версия на разследващите е, че жената е убита с цел грабеж. Ден по-късно за престъплението е задържан партньорът на жертвата. 

След седем месеца  в ареста,  Христо Христов е освободен с най-леката мярка за неотклонение - подписка. Експертизите показали, че по камъка, с който е убита Евгения, имало следи от ДНК на друг мъж, засега неизвестен. 

Инцидент в Пловдив, влак прегази 67-годишен мъж

“Тези месеци ги пожелавам на този, който ме вкара там. Да отиде, да го съдят за нещо, което не е извършил”, заяви обвиняемият Христо Христов.

Той е задържан, след като очевидец заявява, че го е видял как убива Евгения. Въпросният свидетел е човекът, подал сигнала на телефон 112. Показанията му обаче си противоречали, пише в документите от съда. 

“На местопрестъплението имаше много веществени доказателства, които бяха изследвани с модерни криминалистични методи и се оказа, че няма абсолютно никакви следи от обвиняемия”, поясни адвокатът на обвиняемия Стойко Славов. 

След инцидента с вратаря на „Славия”: Абсурд с линейката, пристигнала на терена (ВИДЕО)

Другото подозрение за това, че Христов може да е извършил убийството, дошло от факта, че по дънките му имало следи от кръв. Кръвта обаче се оказала негова, а не на жертвата.

Евгения и Христо живеели на семейни начала повече от 10 години. В деня на убийството жената отишла на работа и повече не се върнала, разказва Христо. 

Записи от охранителни камери показвали, че във въпросния ден Христов е излизал само веднъж, и то за да отиде до магазина, твърди адвокатът на мъжа. 

Стартира делото срещу Расате за нападението в „Рейнбоу Хъб”

“Със сина на обвиняемия обходихме всеки един възможен маршрут от дома му до тук. Констатирахме, че няма как да е дошъл от дома си до парка и няма как да не го е хванала някоя камера. Иззети са камерите от въпросните къщи и полицейските служители не са видели Христо Христов да минава по пътя до парка или да се връща от там”, обясни защитникът.

Напоследък обвиняемият и починалата жена живеели в разбирателство. В миналото обаче между тях е имало сериозни битови скандали. След единия Христов бил осъден на пробация. Впоследствие е реабилитиран. Мъжът е осъждан и за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и за управление на МПС след употреба на алкохол.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.