Извършителят е задържан

17-годишно момче е пребито до смърт в Самоков. Задържаният по случая е с година по-голям – това е 18-годишният Асен Илиев, в чийто дом се случва престъплението. Той ще остане в ареста до 72 часа.

От прокуратурата му повдигнаха обвинение. Те твърдят, че убийството е извършено с особена жестокост. Сигналът за мъж в безпомощно състояние в получен в 23:20 часа в понеделник. Пристигналият на място екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на Г.Ю.

35-годишен е задържан за убийството на баща си в Шуменско

Жертвата е работил в стопанството на Илиеви от години и се грижил за животните. Според майката на задържания, причината за побоя е опит на 17-годишния Галин да я насили.

„Бях с гръб към вратата, когато той влезе, чистех масата. Обръщам се към него и му викам: „Галине, какво искаш, да ядеш ли”. Той нищо не ми казва, с влизането почва да ме напада и ми къса ризата. Той е посягал на снаха ми, моя син ги хвана вътре, как й посяга, ама по взаимно съгласие на снаха ми, да кажем истината”, обясни Силвана. 

Откриха 55 кг кокаин в кола с дипломатически номер на българо-турската граница

Майката на починалия младеж – Емилия, обясни, че е научила от съседите си какво е станало. „Дойдоха комшиите и викат: „момчето ти почина”, сподели тя. Жената първоначално не е повярвала. „Отивам към тях да гледаме дали е там момчето- викам, виквам, виквам, никой няма там. Отидох до полицията и гледам майката и момчето, затвориха им ръцете и иска да ме удари”, каза Емилия.

Съдът даде ход на делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Източник: Константин Костов, БТА