Руски запалянковци се втурнаха в сектора на британските фенове

Тежки сблъсъци между британски и руски фенове след мача Англия-Русия. Един от пострадалите се бори за живота си, а общо над 30 души са ранени в Марсилия.

Сблъсъците се пренесоха от улиците на трибуните. Може би това е най-притеснителното след безредиците снощи, защото може да има още сблъсъци. 

По темата

Хиляди англичани, руснаци и фенове на местния отбор „Олимпик” се биха в центъра на града. Полицията отново използва сълзотворен газ и палки, за да разпръсне тълпата.

Повече притеснения предизвиква случилото се на трибуните. Веднага след последния съдийски сигнал руските фенове нападнаха сектора с англичани. Последва масово бягство на хиляди хора, което лесно можеше да доведе до тежки инциденти.

Руската футболна федерация обяви, че очаква да й бъде наложено наказание след сбиванията, а инцидентът поставя под въпрос работата на организаторите.

Защо двете групи фенове са били настанени едни до други? Защо между тях не е имало ограждения или повече стюарди? Готови ли са организаторите да се справят и с други потенциално опасни мачове? Отговори на всички тези въпроси тепърва ще бъдат дадени.

Освен в Марсилия, безредици имаше снощи и в Ница. Фенове на Северна Ирландия и Полша са се сбили. Шестима са пострадали, за радост без тежки наранявания.

Следващия мач на англичаните е срещу съседите от Уелс, като се очаква в град Ланс да има над 100 хиляди фенове на двата отбора.  

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача - по Нова и Diema, като  всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg