Не пропускайте втората част на интервюто с водещия на играта Румен Луканов и продуцента Атанас Маринов

Продължаваме да играем „Сделка или не” с водещия Румен Луканов и продуцента Атанас Маринов. Кои са най-ярките участници в дългогодишната история на предаването, какво е правил истински кон в студиото на играта и каква би била стратегията им, ако самите те влязат в ролята на участници? Следва втората част на интервюто с Румен Луканов и Атанас Маринов: 

Факт е, че „Сделка или не” има изключително дълга история в ефира на Нова. Каква е нейната формула, че и до днес продължава да привлича зрителите? 

Р.Л. „Сделка или не” е вече девети сезон в ефира на Нова телевизия и може би Наско най-добре ще може каже каква е формулата.

А.М. Няма тайна формула – важното е да мислиш като зрителите и за тях, да усещаш техните желания. Трудно се оценява какво харесват зрителите, като се предвид че над 500 и повече хиляди са хората, които обичайно гледат предаването. Опитваме се да следваме ритъма и когато усетим, че нагласите на зрителите се променят, да променяме и нашата концепция.

Кои са най-ярките участници, които са минавали през студиото на „Сделка или не”?

Р.Л. Мога да разказвам много за различни участници и ситуации от всеки сезон, но със сигурност няма да ни стигне времето и мястото в това интервю. Все пак поне малко да вдигна завесата с няколко случая. 

Веднъж при оферта на банката 35 000 лв. (тогава най голямата сума беше 75 000 лв.), спря токът и продължихме да снимаме на дежурно осветление от ПТС. Естествено влязохме в „Господари на ефира“. Втори любопитен случай – 0,10 ст. и 50 000 лв. са останали в двете кутии. Елка казва „Няма сделка“ на оферта на Банкера „смяна на кутиите“ и си тръгва с 50 000 лв. Друг път участник – един от Питбулите (това си го бяха измислили за прякор) остана с 50 000 лв. и 100 000 лв. на финала – много динамична и емоционална игра направи това момче. И още – най-скъпото падане – 25 000 лв. Едно момиче излизаше да играе, в еуфорията да поздрави другите участници се спъна и падна. Е, тръгна си с 25 000 лв. Друго момиче пък, което видимо беше загубило вяра във всичко, с малко позитивно мислене и насърчаване от моя страна спечели 12 500 лв. Има и още много, за които мога да разкажа, но зрителите могат постоянно да следят най-интересните случаи и на нашата Facebook страница.
 
Проследявате ли какво се случва с участниците, печелили 100 000? Обаждат ли се след време, за да споделят как им се е променил животът?

Р.Л. Всеки участник изпитва носталгия по преживените мигове в студиото и времето, прекарано с другите участници, и рано или късно се обажда отново. Не сме проследили кой какво е направил със спечелените пари. Знам, че в момента продуцентът ни работи върху значима и мащабна идея, свързана със спечелилите участници, но не ме карай да я разкривам още. 

Ако Румен Луканов и Атанас Маринов играят в „Сделка или не”, каква ще бъде стратегията им? 

Р.Л. Моята стратегия е много проста. Аз имам любими числа – 10 и 24 – това е. Накрая ще преценявам офертата на Дебелака, пардон – Банкера.

А.М. Като цяло няма правилна и грешна стратегия. Рационалното мислене и действия винаги се възнаграждават, независимо дали водят до приемане на оферта на даден етап или до игра до край. Това е игра повече на решения, отколкото на късмет. Много е важно да знаеш защо играеш и никога не е достатъчно да го правиш просто за парите. 

Какво се случва зад кадър и какво остава скрито от зрителите – коя е била най-любопитната случка зад кулисите? 

Р.Л. Това, което ми се е запечатало в съзнанието, е една участничка – казваше се Венера. Игра и спечели 25 000 лв. Когато си тръгна радостна и разплакана от щастие, обеща да почерпи другия път. На следващия снимачен ден режисьорът ми казва, че Венера ще дойде по някое време и ще почерпи в епизода, който снимаме. Аз си помислих, че ще донесе бонбони или нещо такова, но когато влезе, с нея имаше трима мъже, които носеха печено теле, дамаджани с вино, погача, баници... храна за един полк! Явно съм изглеждал много стъписан, защото режисьорът се заливаше от смях на реакцията ми. Но може би най-голямата изненада беше по време на снимките на един Гергьовден. С влизането в студиото виждам кон – съвсем истински. Питам колегите какво ще правим с този кон, а всички се смеят и крещят: „Ще го яздиш“. Едва ме навиха и имаха късмет, че не избягах от студиото. Естествено, има още много случки, но за тях някой друг път.

А.М. Извън забавните ситуации, за които Румен спомена, да правиш ежедневно предаване изисква огромна подготовка и много работа от екипа, която остава скрита за зрителите. Честно казано, работата на повечето хора в екипа е да си останат „зад кадър”, за да не се роди поредната случка, за която после Румен да разказва (смее се).

Съвсем скоро „Сделка или не” ще се появи и във vbox7.com – какво да очакват онлайн потребителите там? 

Р.Л. Аз и участниците сме там със сигурност. Наско, а дали може да минем без Банкера във vbox7.com?

А.М. Банкерът ще е там специално заради теб, Румене (смее се). Екипът на vbox7 е много добър и съвместно с тях подготвяме нова визия за канала на „Сделка или не”, затова мога да кажа на читателите и зрителите да очакват новини и изненади съвсем скоро.

Не пропускайте игрите със „Сделка или не” всеки делничен ден от 18.00 ч. по Нова.