Лекарите вече имат подвижен рентген и още един животоподдържащ апарат

„Българската Коледа” - с дарение за най-малките в бургаската болница.

Лекарите в неонатологията вече имат подвижен рентген и още един животоподдържащ апарат.

За четвърти пореден път бургаската болница получава от благотворителната инициатива апаратура, която подобрява диагностиката и лечението на новородени бебета.

В навечерието на Рождество отделението по неонатология на болницата в Бургас получи мобилен рентген – дар от „Българската Коледа”. Досега новородените там, сред които и недоносени бебета, трябваше да бъдат пренасяни заедно кувьозите и апаратите за обдишване до общия рентген. През цели три етажа.

Благотворителната инициатива достави и един апарат за обдишване, без който работата на лекарите се обезсмисля.

Отделението е едно от най-натоварените в югоизточна България и затова за поредна година кандидатства за помощ от „Българската коледа”. Годишно през отделението по неонатология в бургаската болница минават по 1800 малки пациенти. Лекари уверяват, че 99% биват напълно излекувани благодарение и на добрата апаратура.

Сред излекуваните е и малкия Пламен, който ще посрещне Коледа при родителите си.Младата майка е убедена, че благотворителността е в помощ на всички - и на деца, и на родители, и на лекари.

Репортер: Цеца Алексова


Изпратете SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. 

С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на 1 SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с включено ДДС.