Огънят е унищожил покъщнината и покрива на имота

Пожар остави семейство без покрив в град Средец. При инцидента е пострадала майката, която единствена е била в имота. Сега домакинството търси начин да ремонтира къщата си. Това обаче се оказва извън неговите възможности.

Огненият ужас за семейството на Петко Гангаров започва в неделния следобед. Предполага се, че пожарът е причинен от късо съединение. Той обхваща покрива, докато в имота се намира съпругата Даниела. Петко е на работа и разбира за пожара и състоянието на жена си от съседи.

„Когато са я извеждали тя е била замаяна. Откарана е с линейка в болница в Бургас. Там са ѝ направили промивка. Трябва обаче да остане за прочистване на организма заради обгазяването”, обясни Петко.

 

 

Пожарът унищожава както покрива на сградата, така и цялата покъщнина. Петко и тригодишното дете на семейството са отседнали при роднини. Техни познати помагат с дрехи, а дарители са осигурили и мебели.

Мъжът обаче посочи, че семейството му няма възможност да се справи само с ремонта на изгорелия си дом. „Имаме нужда от финансова и работна сила, които да подпомогнат изграждането на покрива”, допълни Гангаров.

Община Средец също ще окаже помощ. „След като се разчисти изгорялата част от къщата, ние имаме дарени керемиди, притежаваме дъскорезен цех, с който можем да помогнем с дървен материал”, посочи кметът Иван Жабов.

Семейството се надява да има късмет и да се върне в къщата си преди зимата.

Ако искате да помогнете на семейството, може да го направите с превод на следната банкова сметка:

Титуляр: Петко Жеков Гангаров

УниКредит Булбанк

BG53UNCR76301075931919

BIC: UNCRBGSF

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.