Песента на Денислава и Мартин разказва за любовта и доброто

След 4-годишна пауза - България се завръща на Детската Евровизия. Песента, с която страната ни ще се състезава на конкурса беше представена днес. 

Песента на Денислава и Мартин разказва за любовта и доброто с песента "Езикът на любовта".

Те обичат да играят заедно, дори да спорят. На сцената обаче са непобедим тандем. Вече четири години. Евровизия е най-голямата им мечта.

"Трябва да накараме хората да се усмихнат, да бъдат щастливи, защото музиката кара един човек да бъде щастлив", казва Денислава.

Крисия: Преди го прикривах, но и аз съм човек, някои хора не го разбират

Също така да покажем, че България ражда големи таланти и с Денислава ще дадем всичко от себе си, за да покажем България достойно на Евровизия", допълва Мартин.

Сред авторите на песента е и северномакедонецът с български корени Васил Гарванлиев. През тази година той представи страната на Евровизия, а клипът му разбуни духовете, тъй като в него се виждаше българското знаме.

"В музиката няма граници, в музиката няма омраза, в музиката няма политика, любов е моят глас", казва той. 

Един от авторите на текста Стан Стефанов споделя, че в песента са заложили на чистота, на истина, на едно послание, което нашите родители ни предават още от малки - че няма нищо по-хубаво от това да обичаме.

СЛЕД "ЕВРОВИЗИЯ": Виктория Георгиева за емоциите след конкурса (ВИДЕО)

Песеният конкурс ще се проведе на 19 декември в Париж, за първи път ще можем да гласуваме за нашите представители и от България.

Освен на български песента има послание и на английски език.

На Детската Евровизия България постигна най-голям успех през 2014-а година, когато Крисия, Хасан и Ибрахим накараха сърцата на милиони да спрат.  Отличното им представяне стана причина страната ни да бъде домакин на конкурса през 2015-а.
 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.