Актьорите живеели в един вход от години, но се запознали по време на пандемията

Актьорите Боряна Братоева и Петър Антонов излизат заедно на лятната сцена на  парк-театър „Борисова градина” с пиесата  „Място, наречено Другаде” на Яна Борисова.

 „Другаде  може да бъде всяко едно място – зависи какъв човек си, какво те вълнува, какво те провокира. Напето място е на сцената. Или поне моето е там. И се чувствам много щастлив от това”, сподели в предаването „На кафе” Петър Антонов.

По думите му това е една от най-добрите пиеси на Яна Борисова. „Нейните текстове имат дълбочина и мощ. Никога не съм се сблъсквал с нещо по- трудно, и същевременно толкова прекрасно. Става дума не само за ролята, но и чисто драматургически. Начинът, по който тя пише, впечатляващ, защото е много трудно построен лингвистично, което я прави толкова уникална и гениална”.

„Никога не съм изпитвала толкова голяма отговорност, когато съм на сцената да не забравя нито една дума. Пиесата продължава около час и двайсет минути. Една дума да промениш –цялата конструкция се руши. Всичко е толкова странно, но е изключително уникално”, подчерта и актрисата Боряна Братоева.

Антонов подчерта, че пиесата е писана за него и Боряна. „Смятам, че е провокирана от нашите истории и нещата, които ни се случиха. С Боряна се запознахме по време на пандемията. Оказа се, че живеем от години в един вход, в един блок. Аз на 7-ия етаж, тя на 17-ия”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.