Композиторът издаде автобиографична книга

Композиторът Стефан Диомов издаде автобиографична книга, описваща любими моменти от неговия творчески живот.

„Белите и черните клавиши на пианото са прекрасна метафора, която описва хубавите и не толкова хубавите неща, които се случиха в моя живот. Описах ги в книга. Възползвах се от  голямата пауза, която ми даде пандемията. И ето, че на бял свят се появи нещо, което вярвам, че ще заинтересува читателите”. Това сподели в предаването „На кафе” композиторът Стефан Диомов за автобиографичната си книга „Белите и черни клавиши на моя живот”.

По думите му книгата не е само негова автобиография. „В нея е и историята на много състави, които станаха любими на българската публика. Защото моят живот се сля с техния. Моят живот беше едно неповторимо приключение”.  

И допълни: „Почувствах се подмладен. Защото спомените понякога не натъжават, а подмладяват. Зависи от това с какво око гледаш на тях. Ако обичаш това, което си правил през живота си – ти ще бъдеш един усмихнат човек до края на живота си”.

Диомов разказа и как се се родили любимите на поколения българи песни. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.