От обвинението се ангажираха да приключат процесуално-следствените действия в максимално кратки срокове

Ново начало на разследването за смъртта на Ферарио Спасов при катастрофата край Велико Търново. Ловешката Окръжна прокуратура пое случая, след като изпълняващият функцията главен прокурор прехвърли делото в този район. Това стана факт, след като великотърновски прокурор пусна с мярка подписка 24-годишния шофьор, участвал в катастрофата.

И.ф. главен прокурор е запознат добре с работата на Окръжната прокуратура в Ловеч. Това обявиха на брифинг по повод възлагането на разследването за смъртта на Ферарио Спасов на тях. Ръководителят на прокуратурата в Ловеч Валентин Вълков заяви, че областта е в челните места по пътни инциденти и има висок процент на завършили с осъдителни присъди дела, в максимално кратък срок.

Прокуратурата, МВР и НАП започват проверки на системните нарушители на пътя

"Така както е привлечено лицето като обвиняемо, наказанието, което е предвидено, е от 3 до 8 години", заяви Вълков. Прокурорът уточни, че към настоящия момент няма как да бъде изменена мярката на задържания.

Слави Ангелов след катастрофата с Ферарио Спасов: Държавата е в кома

Извършени са огледи, разпитани са свидетели, в момента се установяват лица, преки очевидци на местопрестъплението. В рамките на 2 месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще се изчака експертизата. На базата на нея ще се прецени какво обвинение да има спрямо извършителя. Вълков не изключва да бъде променена квалификацията на обвинението, при изясняване на всички обстоятелства.

Обвиненият за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов: Трагедия, извинявам се

Окръжният прокурор Валентин Вълков приветства инициативата на прокуратурата, МВР и НАП за проверки на системните нарушители на пътя.