Фондация "Живот със Синдром на Даун" разбива митовете за децата със синдром на Даун

Малката Микаела вече е на 3 години и може да брои до 10. Тя тъкмо е завършила яслата и сега ѝ предстои преминаване в детската градина. За всички тези неща ни разказват Краси, Силвена и малкият Крис – семейство от Варна, което отглежда своята дъщеричка със синдром на Даун и иска да покаже, че зад диагнозата всъщност се крие едно дете, което изживява своето пълноценно детство.

"Продължаваме да оборваме статистики и да променяме остарялата информация за Синдрома на Даун чрез дъщеричката ни Микаела. Наистина е важно да се знае, че хората с тази диагноза могат да се развиват. Благодарение на екипа в яслата, на приемането, на грижата, на прекрасното отношение към нея, всичко това се случва. Микаела е много активна и адаптивна. Дано все повече директори и учители на масови учебни заведения дават шанс на децата със Синдром на Даун, защото те могат да постигат големи резултати. Семейната среда, работата със специалисти и средата сред връстници доказват, че различията могат да се преодоляват“, казват Силвена и Краси.

Краси и Силвена са създатели на фондация "Живот със Синдром на Даун" и тяхната цел е да показват, че децата със синдрома на Даун не се различават от останалите деца. Заедно с другото си дете Крис, Силвена и Краси заснемат забавни и полезни видеа, чрез които показват какво е да отглеждаш дете със синдрома на Даун. "Живот със Синдром на Даун" са финалисти в последното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA в партньорство с фондация Reach for Change България – ПРОМЯНАТА 2016/2017.

Всички видеа на проекта "Живот със Синдром на Даун“ може да гледате в техния официален канал във Vbox7.com. За актуална информация следете тяхната Facebook страница.