Новият старши треньор на "червените" отрече обвиненията за черно тото

Новият старши треньор на ЦСКА Миодраг Йешич обеща, че отборът ще се бори за титлата до края на първенството. "Червените" изостават от основните фаворити за титлата Лудогорец и Левски, но според сърбинът първото място може да бъде завоювано.

"ЦСКА не е сред най-големите клубове в България, ЦСКА е най-големият. Клубът разполага с играчи, които може да го изведат до първото място през пролетта. Друг е въпросът на кое място ще завършим в крайното класиране, след като се съберат точките", заяви Йешич при официалното си представяне.

Той уточни, че няма да участва в зимната селекция на тима и отрече обвиненията на собственика на ЦСКА Димитър Борисов, който преди две години заяви, че не иска да назначи треньора, заради съмнения в черно тото.

"В изказването на Димитър Борисов преди време, че участвам в черно тото, няма нито един процент истина. Ако имаше поне малко, щях да бъда притеснен", сподели още наставникът.

В неговия щаб влизат асистента Сърджан Такиешки и кондиционния треньор Дарко Обрадович. Йешич обаче няма да разчита на капитана на отбора Тодор Янчев, който изненадващо взе решение да напусне клуба.

"Напускането на Тошко Янчев беше една голяма изненада за мен. Никога не съм очаквал това, на него се разчита много. Аз лично съм му предложил сериозен пост в клуба, играещ, за да може да продължи да играе. Янчев беше на първата тренировка на отбора от зимната подготовка и всичко беше нормално. Изведнъж за два часа той си промени мнението, неговото решение е манипулирано. Не знам от кого, не съм Дейвид Копърфийлд“, разкри изпълнителният директор Георги Илиев, намеквайки, че решението на Янчев е повлияно от уволнението на старши треньора Стойчо Младенов.