В автономната република не усещат, че всички погледи са насочени към тях

„В Симферопол навсякъде се виждат въоръжени мъже, а хората говорят за това, което се случва. В същото време управляващите призовават за абсолютно спокойствие”, предаде специалният пратеник на Нова ТВ в кримската столица Даниел Глишев. По думите му единственият по-сериозен проблем е свързан с водата, която не достига на полуострова.

 

„Хората тук са по-склонни да споделят вижданията, които им се представят през руските и местните медии. Настроенията са съвсем различни от Киев. Конкретните страхове са свързани със запазването на руския език и местния начин на живот, с опасността от кръвопролитие”, разказа Дани в пряко включване в „Здравей, България”.

 

Сред жителите на автономната република има притеснение и за предстоящия туристическия сезон, който е поставен под въпрос заради конфликта. Той започва в средата на юни и продължава само около три месеца, но част от двумилионното кримско население разчита на приходите от туризъм.  

 

В Крим не се усеща толкова, че всички погледи са насочени към тях. Хората живеят в известен информационен вакуум”, каза още Даниел Глишев.