Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров

До дни ще бъде внесен обвинителният акт за фалита на КТБ. Той ще постави рекорд, защото е събран в хиляди страници. 

По темата

Три години след гръмкия фалит на КТБ обвинителният акт още не е влязъл в съда. По думите на главния прокурор Сотир Цацаров разследването срещу 19-те обвиняеми по делото е на финалната права и ще бъде внесено в Специализирания наказателен съд до 20 юли. 

„Всъщност за българския наказателен процес този акт ще бъде своеобразен рекорд. Актът се състои от 15 000 страници”, обясни Сотир Цацаров.

Главният прокурор не вижда проблем в разсекретяването на стенограмите от разговорите при президента Росен Плевнелиев в разгара на кризата през лятото на 2014 г. И повтори позицията си за банката, изразена на срещата при президента.

„Една голяма пирамида, която е била подхранвана финансово, която е била подхранвана лично и която в крайна сметка е служила за определени политически цели. Дайте това да не се лъжем”, заяви Цацаров.

Своя прочит на стенограмите при президента направи и бившия собственик на КТБ Цветан Василев. Според когото фронт на криминалната атака срещу него са отворили прокуратурата и ДАНС. Той подчертава, че срещата на държавните мъже нито веднъж не се споменавало името на Делян Пеевски. По- думите му и до днес то е табу.

Василев недоумява защо държавата не е подкрепила банката му, като твърди, че преобладаващата част от банките и сега имат по-лоши активи от КТБ.

Не е ясно дали по делото в българския съд някога ще влезе основният обвиняем – Цветан Василев. Защото до момента всички опити на българските власти да го върнат от Сърбия не се увенчават с успех.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.